فرهنگ و آداب و رسوم كشور تايلند | بخش سوم
لباس پوشيدن
لباس هاي سنتيلباس سنتي تايلندي chut thai (تايلندي: ชุด ไทย تلفظ تايلندي: [tɕʰút.tʰai]) ناميده مي شود كه در لغت به معناي "لباس تايلندي" است. مي تواند توسط مردان ، زنان و كودكان پوشيده شود. چوت تاي براي خانمها معمولاً شامل يك فون نونگ يا يك چونگ كرابن ، يك بلوز و يك ساباي است. زنان شمالي و شمال شرقي ممكن است به جاي فون نونگ و چونگ كرابن كه داراي بلوز يا پتوي سوئا است ، سينه بپوشند. Chut thai براي مردان شامل يك چونگ كرابن يا شلوار ، يك پيراهن طرح راج ، با جوراب هاي سفيد اختياري تا زانو و يك ساباي است. Chut thai براي مردان شمال تايلند از يك سادو ، يك كت سفيد به سبك مانچو و گاهي اوقات يك هوآ Khian تشكيل شده است. در مناسبت هاي رسمي ، مردم ممكن است لباس اصطلاحاً رسمي ملي تايلند را انتخاب كنند.
لباس فرمتايلند جامعه اي يكدست و يكدست است. از مدارس ابتدايي تا دانشگاه ، لباس فرم مدارس در تايلند عادي است ، به استثناي موارد كمي. معلمان در مقاطع ابتدايي و متوسطه ، معمولاً هفته اي يكبار لباس فرم مي پوشند. همه كارمندان دولت تا سطح وزرا داراي لباس فرم متناسب با سازمان خود بوده و مرتباً آنها را مي پوشند.
غذاآداب غذا خوردن تايلندي به رفتارهاي سنتي و مناسب مردم تايلند هنگام غذا خوردن اشاره دارد. از آنجا كه جامعه تايلند داراي خانواده هاي بزرگ زيادي است ، بنابراين صرف يك وعده غذايي با هم و تقسيم غذا بين اعضاي خانواده به سبك ناهار خوري سنتي تايلند است. به طور كلي ، تايلندي ها برنج را به عنوان غذاي اصلي مي خورند و غذاهاي جانبي برنج را با يكديگر تقسيم مي كنند.به طور سنتي ، در تايلند ، مردم يك وعده غذايي روي تشك كف مي خورند و غذا را با دستان راست خود مي خورند. ظروف برنج در دايره بيروني قرار دارند در حالي كه ظروف مشترك در وسط قاشق هاي مشترك قرار دارند تا غذاي كناري را به ظرف برنج خود منتقل كنند.در زمان سلطنت پادشاه مونگوت (راماي چهارم) ؛ پادشاه چولالونگ كورن بزرگ (راما پنجم) ، شاهزاده چولالونگ كورن در آن زمان ، توسط زني انگليسي تحصيل كرد ، از ديپلمات ها و رهبران غربي خواستگاري كرد و به خارج از كشور سفر كرد. ناهار خوري غربي را مشاهده و آموخت و متوجه شد كه چنگال و چاقو براي غذاهاي تايلندي مناسب نيستند (نيازي به خرد كردن چيزي نيست). او چنگال و قاشق را معرفي كرد و بنابراين استفاده از كارد و چنگال را در تايلند آغاز كرد. تايلندي ها با استفاده از چنگال غذا را به سمت قاشق فشار مي دهند (دست راست) ، كه به جاي ايجاد گوشت براي عملكرد چاقو ، به دهان شما مي رود. امروزه ، ناهار خوري تايلندي با فرهنگ ناهار خوري كشورهاي مختلف مخلوط شده است ، بنابراين مردم تايلند از سبك هاي زيادي استفاده مي كنند كه نه تنها با قاشق و چنگال يكي بلكه غذاهاي چوبي ، چاقو و دست لخت نيز مي خورند.
غذاخوري منطقه اي تايلندتايلند مركزي: در تايلند مركزي ، نشستن روي صندلي ، غذا خوردن روي ميز و استفاده از چنگال ، قاشق و قاشق مشترك از رسوم ديرينه است (راماي چهارم). براي ناهار خوري خانوادگي غني از تايلند ، دستمال سفره هاي متنوعي به ميز اضافه مي شود و همچنين پيشخدمت ها يا پيشخدمت هايي براي سرو غذا و نوشيدني هاي كنار ميز استفاده مي شود. براي برخي از افراد فقير از قاشق مشترك استفاده نمي شود.تايلند شمالي: مردم شمالي تايلند هنوز فرهنگ سنتي خود را با استفاده از كاسه هاي كوچك غذا و قرار دادن آنها روي يك كان توك (ميز كوچك شمال تايلند) حفظ مي كنند. آنها با چوب ، مرواريد يا طلاي مايل به زرد تزئين شده اند. برنج چسبناك و چسبناك اصلي ترين غذايي است كه با غذاهاي مشترك خورده مي شود. اين ماده در ظرف كرتيپ آواز ، با ارتفاع زياد براي برنج چسبناك وجود دارد. در كنار كان توك ، يك كنفرانس سفالي ، و يك كان نو ، يك فنجان نقره اي وجود دارد. بعد از اتمام غذاي اصلي ، دسرها سرو مي شوند و همچنين بوري چاي يو ، يك سيگار كه پايان غذا است.شمال شرقي تايلند ، (ايسان): به طور معمول غذا در يك سيني روي دايره اي شكل بزرگ شكل گل ارائه مي شود. برنج چسبنده موجود در آهنگ tip tip taei (ظرفي با ارتفاع كم براي برنج چسبناك). سپس دسرها سرو مي شوند.جنوب تايلند: مردم محلي روي حصير كف غذا مي خورند. ظروف در وسط آن قرار مي گيرند. آنها در دايره مي نشينند و به طور سنتي با دستان خالي غذا مي خورند. آب آشاميدني حاوي كان يا جوك است (كمي فنجان). امروزه از چنگال و قاشق به جاي دست خالي استفاده مي شود. نشستن روي صندلي و غذا خوردن روي ميز اكنون غالب است. تنها تعداد كمي از مردم محلي هستند كه هنوز سبك اصلي غذاخوري را حفظ مي كنند.روش هاي سرو غذا در تايلندبراي تهيه غذاي تايلندي دو روش اصلي وجود دارد ، راد كائو ، غذاهاي منفرد و غذاهاي جداگانه كائو فاصله دار. [
غذاهاي فردي: در گذشته مردم تايلند خانواده هاي پرجمعيتي داشتند. به دليل دشواري همزمان غذا خوردن ، قرار دادن ظرف كناري برنج و برنج روي يك ظرف و سرو به صورت جداگانه تا حدي جايگزين سبك سنتي غذاخوري تايلندي است.ظروف جدا شده: غذاهاي كناري برنج به طور جداگانه همراه با برنج (نه همان ظرف) سرو مي شوند. به طور معمول ، اين سبك براي غذا خوردن با ديگران مناسب است. غذاهاي فرعي مشترك برنج در مركز دايره قرار دارند. هر كدام برنج مخصوص به خود را دارند در حالي كه غذاهاي كناري با انتقال آنها با قاشق هاي مشترك به ظرف هاي مخصوص برنج به اشتراك گذاشته مي شود.
برچسب: ،